2020 Yılı için ‘Yeni İşim Girişim Programı’

TRAKYAKA ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından başlatılan ‘Yeni İşim Girişim Programı" 2020 finalleri için başvurular başladı.

2020 Yılı için ‘Yeni İşim Girişim Programı’
15.02.2020
44
A+
A-

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından başlatılan ‘Yeni İşim Girişim Programı” 2020 yılı finalleri için başvurular başladı. Yeni İşim Girişim Programı için tanıtım toplantıları Trakya Üniversitesi , Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitelerinde gerçekleştirildi. Üniversitelerde yapılan toplantılara Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Kırklareli Üniversitesi Prof. Dr. Bülent Şengörür, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakyaka Genel Sekreteri Mahmut Şahin, fakültelerin dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Yeni İşim Girişim Programı’nın 5. Dönem lansmanı geniş katılımlarla gerçekleştirildi.

Toplantılarda söz alan Trakyaka Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Hayata dair meselelerde yenilikçi yani yeni bir bakış açısı katmak isteyen gençlerimizi ‘Yeni İşim Girişim‘ programına beklemekteyiz. Üniversitelerimizle birlikte iş birliği yaparak girişimcilerimizin desteğini de yanımıza alacağız ve bu modülü hayata geçirip, gençlerimizin girişimci olmalarını ve Bölgemizde var olan girişimcilerimizin sayısını ve kalitesini arttırmak ilk hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda üniversitelerimizde kuluçka merkezlerini kurduk. Bu kuluçka merkezleri; girişimcilerimizin atlatmakta en çok zorluk yaşadıkları başlangıç sürecinde girişimlerinin hayatta kalabilmesine, gelişebilmesine ve büyüyebilmesine yardımcı olmak için girişimciye rehberlik edecektir.

Bu kuluçka merkezlerimiz girişimciye, networking için sosyal imkanlar, girişimci ile yatırımcı arasında köprü kurma, yönetim ve pazarlama desteği, fiziksel ortam (ofis alanı), mentorluk hizmetleri, uygun eğitim programlarının yanında profesyonel hizmetlerin nereden ve nasıl alınacağına dair destekleri sağlamaktadır. Siz öğrencilerimize kalan tek şey bir fikir bulup bunun üzerine yoğunlaşarak o konuda detaylı araştırma yapmak ve bunu iş fikrine dönüştürmek için çaba sarfetmeniz..

Bu nokta da Wake Up ve Let’s Up programlarımız ile nasıl bir iş fikri oluşturmak için neler yapmanız gerektiğini ve iş fikrinizi test edebileceksiniz. Yeni İşim Girişim Programına kabul edilmeniz halinde tüm ihtiyaçlarınız Sayın Rektörlerimiz ve bizim desteğimiz ile karşılanacak. Bundan sonrası için öğrencilerimizden beklentimiz  TEB işbirliği ile düzenlediğimiz bu programlarda fikirlerinizi ortaya koymanız ve fikrinizin bir prototipe dönüşmesini hedefleyerek çalışmanızdır.

Konuşmasında başarılı girişimcilerden örnekler veren Genel Sekreter Şahin,

“Sizlerin arasında başarılı girişimciler ve yatırımcılar çıkacağına inanıyorum. Bizler, sizleri girişimci yapıp bırakmıyoruz. İş verme ve iş bulabilme ile ilgili TEB ile görüşerek girişimcilerimizi Türkiye’deki ve dünyadaki ekosisteme sokmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda girişimcilerimizi fuarlara götürerek onlara potansiyel müşteri buluyoruz. Biz sizlere güveniyor, yapabileceğinize inanıyoruz” diye konuştu.

Tanıtım toplantılarında Trexo İnovasyon A.Ş. Kurucusu Serdar Kılıçbay girişimcilik hikayesini katılımcılarla paylaştı.

Ardından TEB Girişim Bankacılığı Müdürü Fatih Canan ile Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Kurucu Ortağı Taner Baltacı yeni nesil girişimcilik hakkında ve girişimci olmak isteyenler gençlere kendi hikayelerinden bahsederek, sunulan imkanlar ve fırsatlar hakkında bilgi verdi.

2015 yılından bu yana Trakya Bölgesi’ndeki girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmelerinin sağlayan Yeni İşim Girişim Eğitim ve Yarışma Programının 2020 yılı başvuruları 26.02.2020 tarihine kadar devam edecek. Yenilikçi bir iş fikri olup hayata geçirmek ve ticarileştirme desteğinden faydalanmak isteyenler http://onkayit.trakyaka.org.tr/ adresini tıklayarak başvuru formunu doldurup başvurularını yapabilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020