30 Altın E-Ticaret Tavsiyesi

E-ticaret her ne kadar kolay görünse de birçok noktada gerçekten dikkatli davranmanız işinizin sürekliliği için oldukça önemlidir. Aşağıda sizler için konuyu en detaylı şekilde ele aldık.

30 Altın E-Ticaret Tavsiyesi
31.01.2021
53
A+
A-

Son yılların oldukça popüler hale gelen iş dallarından birisi e-ticaret. E-ticaret her ne kadar kolay görünse de birçok noktada gerçekten dikkatli davranmanız işinizin sürekliliği için oldukça önemlidir. Aşağıda sizler için konuyu en detaylı şekilde ele aldık.

  1. Satmak istediğiniz ürün için mutlaka bir pazar araştırması yapın. Satmak istediğiniz ürünü öncelikle pazar yerlerinde satış fiyatlarını kontrol edin. Pazaryerlerinin komisyon ve kargo ücretlerini dikkate alın. Ürünü pazaryerinde satmayacaksanız, ürünün satışı için harcayacağınız reklam bütçesini de dikkate almak zorundasınız. Ürün fiyatlandırması en kritik noktadır. Yanlış fiyatlandırma sizi batırabilir bunu unutmayın. Pazaryerlerinde satış yapacaksanız fiyatlandırma için nesatilir.com’un komisyon hesaplama ekranını kullanabilirsiniz.
  2. Satacağınız ürüne uygun pazaryerini seçin. Özellikle giyim konusu trendyolda daha fazla satışı var. Tüm pazaryerlerinde olmaya çalışın. Bir taraftan da kendi websitenizi oluşturmayı da deneyebilirsiniz.
  3. Her ne kadar dropshipping stoksuz ve kolay bir e-ticaret yöntemi gibi görünse de, önceliğiniz kendi stoğunuzda olan ürünleri satmanız olsun. Dropshipping tarzı e-ticaretin ciddi handikapları vardır. Bunu daha sonra başka bir makalemizde değerlendireceğiz. Dropshipping nedir bilmiyorsanız; Dropshippinge Başlama Rehberi isimli makalemizi okuyabilirsiniz.
  4. Pazar araştırması yaparken , rekabeti dikkate alın. Rekabetin sert olduğu ürünlerden uzak durmaya çalışın. Daha ucuza tedarik edebilecekseniz bu rekabete girebilirsiniz tabii ki. Ayrıca nakit akışınıza çok dikkat edin. Pazaryerlerinin geri ödeme sürelerini mutlaka dikkate alın.
  5. Kendi markanız, kendi ürünleriniz için çabalayın. Kendi ürettiğiniz ürünleri sizden daha ucuza satan kimse olmayacaktır. Bu nedenle kendiniz üretmeniz ya da ürettirmeniz sizi daha rekabet edebilir hale getirecektir.
  6. Ne kadar çok kargo çıkardığınız değil, ne kadar fazla kar ettiğiniz önemlidir. Karlı ürünlere odaklanın.
  7. Çok satan bir ürünü keşfedip, o ürün altındaki yorumlara odaklanarak daha iyi geliştirilebilinir mi araştırın. Farklılıklar yaratarak ön plana çıkma şansınız vardır. Ürün geliştirme doğru konumlanmanıza olanak sağlar. Örneğin, çok satan bir çantanın yorumlarında iç düzenlemesi ile ilgili yorumlar varsa, onu geliştirip satmanız ve kendi markanız ile piyasaya sürmeniz size oldukça kar bırakacaktır.
  8. Gerek kendi sitenizde, gerekse pazaryerlerinde satmak için oluşturduğunuz ürünlerin açıklamalarını detaylı bir şekilde yapın. Ürün başlıkları ve içerisinde yer alan ürün açıklamaları mümkün olduğunca detaylı olmalı. Ne kadar fazla detay olursa, o kadar sorunsuz alışveriş gerçekleşir.
  9. Nerede satış yaparsanız yapın, faturasız ürün satmayın. Daha sonrasında ciddi başınız ağrıyacaktır.
  10. Dijital ürün satmak son zamanların oldukça popüler alanlarından birisi. Piyasada farklılık katan onlarca dijital ürün var. Kabiliyet ve becerinize siz de dijital ürün satabilirsiniz. (Elektronik kitap, fotoğraf, vektör gibi.)
  11. Kargo fiyatlarını mutlaka inceleyin.  Kargo satışlarınız için en fazla maliyet kalemi oluşturacak konulardan birisidir.
  12. Elimde ufak stoklar var, yavaş yavaş büyümek istiyorum derseniz gardropsu tercih edebilirsiniz.
  13. Yurtdışı satışlar için Amazon FBA ve AliExpress’i tercih edebilirsiniz. Nereye hangi platformdan satış yapacak olursanız olun 1. Maddede yer alan doğru fiyatlandırmayı mutlaka dikkat edin.
  14. Pazaryerlerinde maalesef yıldızsız, yorumsuz satıcıdan kimse ürün satın almaz. Arkadaşlarınızı bunun için kullanmanız kaçınılmaz olabilir. Herkes böyle yapıyor. Aliexpress eğitimlerinde bunun için bir ürünü ilk alan enayi siz olmak ister miydiniz diye geçer.
  15. Ucuz ürünler var ise, bunları kombinleyebilirsiniz. Örneğin; 4.lü kahve paketi 49 TL gibi.
  16. Mağazanızda ürün çeşitliliğiniz olsun. Gedik marketing.e de odaklanın. Ülkede birçok kişi sağ elini kullanıyor. Sol elini kullananlar için ürün gelişitirip satmanız, diğer ürünler arasındaki rekabet sıyrılmanıza ve hatta daha karlı ürünler satmanıza olanak tanır.
  17. Ürün metinlerini hazırlarken, pazarlamanın en önemli kuralı olan harekete geçirici metinler sizi bir adım öne çıkaracaktır.
  18. Ürün başlıkları çok önemlidir. Marka ve Modeli başlıkta yazmak çok önemlidir. Aramalarda sizi öne çıkarabilir.
  19. Bazı kişiler kapıda ödeme kullanıyor. Kendi eticaret alt yapısını kuracaksanız bunu da mutlaka sistemde kurun.
  20. Ürün fotoğraflarınız ne kadar iyi olursa, ürünü ne kadar gerçekçi gösterirse o kadar ilgi çekici olacaktır. Sorunsuz alışverişiniz olur. yanıltıcı fotoğraflar kullanmayın.
  21. Ürününüzün önemine ve detaylarına göre fotoğraflarınızı profesyonel olarak da çektirmeniz gerekebilir. Dikkate alın ve maliyet hesabı yaparken bunu unutmayın.
  22. Websiteniz var ise düzenli bülten göndermeniz ve müşterileriniz ile sıcak temasta olmanız gerekecektir. Bülten oluşturup dağıtın.
  23. Müşterileriniz ile temasta olmaya çalışın. Sadık müşteri kitleleri oluşturmaya bakın.
  24. Toptancılardan ziyade üreticiye ulaşmaya çalışın. Üreticiden mal çekmek daha ucuza mal oluyorsa mutlaka üretici ile anlaşmaya çalışın.
  25. Müşteriye küçük sürprizler yapın. Ufak hediyeler işe yarayabilir. Kargo paketinin içine ekstra koyabileceklerin için pazaryeri ile yaptığınız sözleşmeyi dikkatli inceleyin.
  26. Websiteniz var ise mümkün olduğunca hızlı olması gerekiyor. İnsanlar sabırsız. Uğraşmak istemiyor.
  27. Trendleri ve olayları takip edin. Pandemi döneminde en fazla satılan ürünler evde spor malzemeleri (plates topu ve matları), kitaplar ve hobi malzemeleri oldu. Büyük olaylar sonrasında ne satabilirsin tahmin etmeye çalışın.
  28. Ürün özelliğine göre, reklam ağlarını kullan. Moda ile ilgili ürünleri instagramdan tanıtabilirsiniz ancak eğitim satıyorsanız bunu linkedin ya da google arama ağını kullanmalısınız.
  29. Müşteri ile mümkün olduğunca iletişim halinde olun. SMS ve Email iletişim için uygun kanallar.
  30. Influencerlar eticarette gün geçtikçe daha fazla etkili hale geliyorlar. Ürün konseptine uygun doğru influencer ile çalışmak satışlarınızı ve karınızı arttırabilir. Ya da en azından tanıtımını gerçekleştirebilir. Dikkate alabilirsiniz.

Sizlere bu makalemizde 30 Altın E-Ticaret Tavsiyesi ile daha önce de duyurduğumuz e-ticaret faaliyetlerinden edindiğimiz tecrübelerimizi paylaştık. E-ticarete atılacaksanız mutlaka bu makalemizi sık kullanılanlara ekleyin. Ya da yapan arkadaşlarınıza gönderin, tweeter üzerinden de retweet ederek daha fazla e-ticaret girişimcisine ulaşmasını sağlayın.

Sizin de edindiğiniz tecrübeleri okuyucularımız ile paylaşmak isterseniz lütfen yorum alanını kullanın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020