Geleceği Olan Bir İş Fikri : Yerinde Araç Yıkama

Bu makalemizde sizlere geleceği olan ve karlı bir iş fikrinden bahsedeceğiz. "Yerinde Araç Yıkama" ya da diğer ismi ile "Mobil Araç Yıkama" konsepti.  

Geleceği Olan Bir İş Fikri : Yerinde Araç Yıkama
14.08.2020
216
A+
A-

Bu makalemizde sizlere geleceği olan ve karlı bir iş fikrinden bahsedeceğiz. “Yerinde Araç Yıkama” ya da diğer ismi ile “Mobil Araç Yıkama” konsepti.

  • Sitemizde birçok geleceği olan ve karlılığı yüksek iş fikirleri makalesi yer alıyor. Bu makalelere buradan ulaşabilir, sitemizin alt kısmında yer alan sosyal medya hesaplarımızdan bizleri takip edebilirsiniz.

Bu yeni nesil iş fikri hali hazırda Amerika’da ve Avrupa’da uygulanan ve son yıllarda Türkiye’de de uygulanmaya başlayan şimdilik gedik pazar olarak kabul edebileceğimiz bir iş fikri.

Yerinde araç temizleme, özellikle araç yıkama için aracını yıkamaya götürmek istemeyen, bu konuda vakit darlığı çekenler için önemli hizmetlerin başında gelmektedir. Yerinde araç yıkama hizmeti, susuz oto yıkama konsepti ile birleştirilerek oldukça popüler olacak işlerin başında geliyor.

Tek başınıza ya da 2 kişilik basit ve çekirdek bir ekip ile çalışmaları gerçekleştirebileceğiniz çok da pahalı ekipmanlara sahip olmadan sınırlı sermaye ile bu işe başlamanız mümkün. Bu konuda kendi pazarlama stratejinizi kurarak marka olup para kazanabileceğiniz gibi, hali hazırda ülkemizde yer alan bayilik veren seyyar araç yıkama şirketlerine bağlı olarak da çalışabilirsiniz.

Mobil Araç Yıkama hizmeti vermek için yukarıda da bahsettiğimiz gibi seyyar ekipmanların taşınması için doblo tarzı ticari bir araca sahip olmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Ancak tabii ki bu bile zorunlu değil.

Mobil Araç Yıkama İçin Gerekli Ekipmanlar

Yapacağınız yıkama işinin türüne göre değişmekle birlikte; sulu bir yıkama için en azından aşağıdaki ekipmanlara ihtiyaç duyacaksınız:

  • Basınçlı su püskürtücü ya da makinası
  • Bu makinaya uygun hortumlar
  • İç temizlik için mobil elektrikli süpürge
  • Süpürgenin modeline göre elektrik uzatma kabloları
  • Tüm küçük ekipmanlarınız taşıyabileceğiniz ya da muhafaza edebileceğiniz kutu, saklama kapları
  • Elektrik ve su iletişimi olmayacak ise depo ve jeneratör
  • Temizlik ürünleri
  • Sünger, bez ve fırçalar

Sınırlı sermayesi olan, kendi işinin patronu olmak isteyenler için orijinal bir iş fikri olarak seyyar oto yıkama işi için gerekli araştırmaları yapabilir ve işin karlılığını hesaplayabilirsiniz.

Mobil oto yıkama konsepti hakkında bilgi sahibi misiniz? Tecrübelerinizi lütfen bizler ile aşağıda yer alan yorum alanından paylaşın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020