Geleceğin Meslekleri Nelerdir?

Girişim Haber olarak Geleceğin Meslekleri Nelerdir? sorusunun cevabını detaylı bir şekilde sizler için inceledik ve mini bir rehber haline getirdik.

Geleceğin Meslekleri Nelerdir?
26.09.2020
444
A+
A-

Teknoloji son derece hızla gelişmekte. Yaşadığımız son bir asırda meydana gelen değişimler dünyanın tarihi boyunca meydana gelen değişiklik ve ilerlemeden daha fazladır. Önde gelen araba markaları sürücüsüz araç üretmeye çalışırken bazı ülkeler droneleri geliştirerek farklı alanlarda kullanmak için çalışmalar yapmaktadır. Bundan dolayı gelişen teknoloji ile birlikte geleceğin meslekleri de değişmektedir. Kendine meslek belirleyecek olan gençler geleceğin meslekleri nelerdir? Diye sormaktadır.

Her geçen gün adını bile yeni duyduğumuz bazı cihazlar ve onları üreten teknolojileri duymaktayız. Gelişmeler çok fazla ve hızlı olunca doğal olarak bazı mesleklerin devri kapanırken yepyeni meslekler hayat bulmaya başlıyor. Geçmişteki bazı meslekler nasıl tarihe karıştıysa aynı şekilde bizlerin bildiği bazı meslekler de tarihe karışacaktır. İlerleyen teknoloji kas gücünün yerini beyin gücünün, yapay zekanın alacağını göstermektedir.

İnsanların bir kısmı ilerleyen teknolojiden rahatsızlık duymaktadır. İş dünyasında insana ihtiyaç kalmayacağına inanlar vardır. Oysaki insanın işlerini robotlar yapacak dahi olsa o robotları yapacak olan yine insandır. Gelecekte kendimizi yer ayırabilmek için geleceğin meslekleri nelerdir? Sorusunun cevabını alarak ona göre kendimizi yetiştirmeliyiz. İşte gelecekte çok popüler olacağı tahmin edilen meslekler;

3D Üretim ve Mühendisliği

3D boyutlu yazıcılar son zamanlarda çok fazla duyulmakta. 3D yazıcıları ve daha ilerini tasarlayacak olan 3D üretim mühendisliği için geleceğin en önemli mesleklerinden olacağı ifade edilir. Yemek, sağlık ve tekstil gibi alanlarda kullanılan 3D boyutlu cihazlar sektörlerde büyük değişimler olacağını vaat etmektedir. Şuandaki seri üretim 3D üretim mühendisliği sayesinde kişiselleştirilecektir. İnsanlar 3D cihazları sayesinde kendi ürünlerini daha hızlı ve daha ekonomik bir şekilde kendileri üretecek.

Aktüer veya Aktüerya Uzmanı

Aktüerya veya aktüer uzmanı olarak bilinen grup geleceğin meslekleri nelerdir? Sorusuna verilen cevapların ilk sıralarında yer almaktadır. Meslek, finansal açıdan risk değerlendirmesi yapar. Çıkan sonuca göre çözüm yolları geliştirir. Tavsiyeler sunarak uzun süre içinde ortaya çıkma ihtimali olan durumları analiz ederler. Değerlendirmeleri ve risk durumlarını belirlerken kazalar, depremler, yangınlar, sakatlanmalar, emeklilik, sel, yangın, hastalanma gibi ihtimalleri de değerlendirmeye katar. Temelde meslek kurumların ekonomik olarak kayıplarına neden olabilecek riskleri dikkate alarak minimuma indirmeyi hedefler.

Robot Teknisyeni Nedir?

Yapılan yeni gelişmeler neticesinde birçok alanda robotların kullanıldığı bilinmektedir. Kişisel asistanlık yapan robotlardan hasta bakan robota kadar birçok alanda robotları yavaş yavaş görmeye başlayacağız. Hayatımıza dahil olduklarına göre robotları programlayacak ve özel görevlere uygun hale getirecek teknisyenlere ihtiyaç olacak. İşte robotlarla alakalı işleri üstlenecek teknisyenlerin gelecekte çok önemli bir meslek haline geleceği tahmin edilmektedir.

Yapay Zeka Eğitmeni

Yapay zeka son zamanlarda en fazla konuşulan konular arasında yer almakta. Yapay zekada öncelikle insanların davranışları ve düşünme şekilleri makinelere öğretiliyor. Öğretmeden sonra makinelerin bağımsız bir şekilde hareket etmeleri ve düşünmeleri hedefleniyor. Yapılacak bütün bu işlemler için çok sayıda insana ihtiyaç duyulmakta. Zaman ve teknoloji ilerledikçe yapay zeka sadece konuşulmakla kalmayacak. Daha fazlasına ihtiyaç olacak. Yapay zeka eğitmenliği ise geleceğin meslekleri arasındaki yerini alacaktır.

Biyoteknolog veya İnsan DNA Programcısı

Son yıllarda biyoteknoloji alanında ciddi gelişmeler yaşandı. Bu yaşanan gelişmelerle birlikte insan benzeri makineler oluşturulmak için çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalarla insan ömrünü uzatma adına DNA çalışmaları yapılıyor. İnsanların hastalıklara karşı daha fazla dayanıklı olmaları hatta ölümsüz olmalarını netice verecek olan gelişmelerin yapılması amaçlanmakta.

İklim Mühendisliği

Küresel ısınma ile birlikte değişen iklimler ileride dünya adına ciddi bir problem olacağa benzemekte. Ekosistemin bozulması insanlık için büyük bir risk oluşturduğundan iklim mühendisliğinin geleceğin meslekleri arasında yer alacağı tahmin edilmektedir.

Geleceğin Diğer Meslekleri

  • Veri analisti
  • Mobil Uygulama ve Oyun Geliştiricisi
  • Endüstriyel Tasarım Mühendisi
  • Epidemiyolog
  • Dijital Rehabilitasyon Danışmanı
  • Drone Pilotu
  • Artırılmış Gerçeklik Geliştiricisi
  • Kişisel Gizlilik Danışmanı
  • Nanoteknoloji Mühendisi
  • Kişiye Özel Organ Üretim Uzmanı
  • Enerji Sistemleri Mühendisi
  • Beyin İmplant Uzmanı
  • Teknik Etik Uzmanı
  • Sayborg Tasarımcısı
  • Zihin Transferi Uzmanı
  • Robotik veya Holografik Avatar Tasarımcısı
  • IT ve Matematik Uzmanları
  • Uzay Turizm Rehberi
  • Genetik Uzmanı
  • Giyilebilir Teknoloji Tasarımcısı

Kendileri ve çocukları için geleceğin meslekleri nelerdir? Diye merak edenler öncelikle kendilerini ve kabiliyetlerinin farkında olmalıdır. Kabiliyetlerini fark edenler kendilerine uygun mesleği seçebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020