Influencerlar İçin Yeni Bir Gelir Modeli: Infleap

Uygulamaların indirilme sayılarını performans bazlı Influencer kampanyalarıyla arttırmaya çalışan pazaryeri Infleap, Influencer’lara yeni bir gelir modeli vadediyor. İndirme başı ücret üzerinden ücretlendirme yapan Infleap, bu modelle Influencer kampanyalarının verimini yükseltmeyi amaçlıyor.

Influencerlar İçin Yeni Bir Gelir Modeli: Infleap

Infleap nedir? 

 

Ekim ayı içerisinde sistemini kullanıma açmayı planlayan Infleap, hızla büyümekte olan Influencer Marketing sektöründeki verim problemini çözmeyi hedefliyor. Sektörde; firmaların şirket içindeki ekipleriyle veya ajanslar aracılığıyla Influencer’lara ulaştıklarını ve paylaşım başı ücret veya CPM (bin gösterim başı maliyet) ile çalıştıklarını gören girişim, kampanya oluşturma sürecini otomatikleştirmeyi hedefliyor. Dunin-Desphande Queen’s Innovation Center girişim programından kabul alarak çalışmalarını sürdüren şirket, indirme başı ücretlendirmesi ile kampanyaların kazandırdığı kullanıcıyla orantılı bir şekilde maliyet oluşturmasını sağlayarak, kampanya bütçelerin verimli kullanılmasını ve Influencer’ların etkileşim oranlarının değerinin öne çıkmasını sağlıyor.

 

Influencer Kampanyasının Hedeflerini Kendiniz Belirleyin!

 

Uygulama geliştiricilerin kampanya oluşturma sürecini kolaylaştırmayı amaçlayan Infleap, müşterilerine basit bir arayüz sunuyor. Uygulama geliştiriciler kampanyalarını oluştururken; indirme başı ücreti, hedeflenen indirme sayısı, hedef kitle, açıklama ve medya assetlerini belirterek beş dakikadan kısa bir sürede kampanyalarını oluşturabiliyorlar. Infleap, kampanya detaylarını daha ayrıntılı belirlemek ve kampanyalarının verimini arttırmak isteyen uygulama sahiplerine 20 dakikalık demolarla ücretsiz danışmanlık teklifinde bulunuyor.

 

Kitlenize Uygun Kampanya Teklifleri Bulun!

 

Dört bin takipçinin üzerinde Influencer’ları sisteme kabul eden Infleap, Micro’dan Mega Influencer’lara kadar herkese bir gelir modeli öneriyor. Influencer’lara yeterince gelir kaynağı sunulmadığını, sunulan modellerde ise Influencer’ların etkileşimlerin karşılığını maddi olarak görmediğini fark eden Infleap takımı, bu problemlere çözüm oluşturmak adına Influencer kayıtlarını almaya başladı! Mobil app’lere Tiktok, Telegram ve Instagram üzerinden reklam yapma fırsatı sunan girişim, hedef kitlesine uygun ve fayda sağlayacak uygulamaları tanıtmak isteyen Influencer’ların başvurularını link üzerinden alıyor.

Şu ana kadar 200’den fazla fenomenin başvurduğu girişim, Influencer’ların reklam ve iş birliği bulma problemine çözüm olmayı amaçlıyor. Fenomenlerin sürdürülebilir bir şekilde hedef kitlelerine uygun çeşitli uygulamaların reklamlarını kolayca bularak kendilerine düzenli bir gelir elde etmesini olanak sağlıyor. Hedef kitle ve uygulama kategorilerine göre eşleştirme yaparak, müşterilerini ebeveynlik uygulamalarından fitness uygulamalarına kadar geniş bir skalada uygulamalarla buluşturuyor.

 

Kampanyalara Katılmak Çok Kolay!

 

Infleap, sadece kişisel hesaplara değil anonim paylaşımlarla sosyal medyada kitle edinmiş sayfalara da reklam fırsatları sunuyor. Uygulama sahiplerinden aldıkları hazır içeriklerle Influencer’ların etkileşim yakalamasını ve gelir oluşturmasını kolaylaştırıyor. Influencer’lar sistemde kendilerine uygun olduğunu düşündükleri kampanyalara başvurduktan sonra platformdan kendilerine özel üretilen link üzerinden reklam yapmaya başlıyorlar. Bu reklamlarda isterlerse hazır içeriklerle isterlerse kampanyaya özel ürettikleri kendi içerikleriyle kitlelerini uygulamayı kullanmaya teşvik edebiliyorlar.

Kampanyalara dahil olmak veya sisteme üye olmak için Influencer’lardan maddi bir talepte bulunmayan şirket, Influencer’ların hızlıca kampanyalara ulaşabilmesini önceliklendiriyor. Infleap, önümüzdeki haftalarda referans kampanyası başlatarak fenomenlerin arkadaşlarının sisteme kolayca giriş yapmasını sağlayacak.

 

Şeffaflık Ön Planda!

 

Uygulama indirme takibi teknolojisi ile kampanyaların dönüşüm oranlarını ölçmeyi amaçlayan şirket, hem uygulama sahiplerine hem de Influencer’lara yüzde yüz şeffaflık sunmayı amaçlıyor. Influencer’lara günlük olarak linklerinden gelen indirme sayılarını gösterirken, reklamverenin panelinde ise hangi Influencer’dan ne kadar indirme geldiğini takip ederek performans analizi yapmasına imkan kılıyor!

Influencer Marketing kampanyalarının gelişen teknolojiyle otomatikleştiği, performans ve analizlerin kolayca yapıldığı bir pazaryerinin hayalini kuran Infleap takımı faaliyetlerine devam ediyor. Siz de kampanya açarak bu deneyimin parçası olmak isterseniz linke tıklayabilirsiniz. Infleap’le ilgili son gelişmeleri takip etmek ve daha ayrıntılı bilgi almak için infleap.com’u ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020