Instagramdan Satış Yaparak Para Kazanmak

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Instagramdan satış yaparak para kazanmak isteyenlerin sayısı da sürekli olarak artış göstermektedir.

Instagramdan Satış Yaparak Para Kazanmak
15.09.2020
94
A+
A-

Instagram milyonlarca kullanıcıya sahip ve kullanıcı sayısı geçen her gün artmaya devam ediyor. Bizim ülkemizde de oldukça fazla kullanıcıya sahip olan ve aktif olarak kullanılan instagram, küçük butiklerin ve Instagram üzerinden satış yapmak isteyen genç insanların ilk tercihi oluyor. Bu kapsamda Instagramdan satış yaparak para kazanmak isteyenlerin sayısı da sürekli olarak artış göstermektedir.

Günümüzde sosyal medya herkes tarafından kullanılan kullanılıyor ve insanlar için vazgeçilmez bir hale geldi. Bu nedenle insanların zamanlarının büyük bir kısmını geçirdiği sosyal platformlarda satış yapmak diğer seçeneklere nazaran oldukça kullanışlı ve verimlidir. Kendi markanızı oluşturup gittikçe gelişerek ve büyüyerek ilerleme yoluna gidebilirsiniz. Zamanla hitap ettiğiniz insanlar ve takipçi sayınız gittikçe artacaktır.

Tabi ki Instagram üzerinden satış yapmak için bazı şeylere çok dikkat etmeli ve aklınızdan çıkarmamalısınız. Dikkat etmeniz gereken oldukça hassas püf noktalar bulunmakta. İlk bakışta maliyetli ve oldukça zor görünen fakat belirli bir müşteri kitlesine hitap ettikten sonra, sipariş almak ve sayfanızı büyütmek sizin için daha kolay bir hal alacaktır. Elde ettiğiniz bu ufak kitleyi ve satış hacminizi korumak ve kaybetmemek için, takipçilerinizin yani müşterileriniz memnuniyetine oldukça dikkat etmeniz gerekiyor.

Fotoğraflar ile Müşteriyi Kendinize Nasıl Çekersiniz?

Instagram görsel bir platform niteliğinde olduğu için müşterilerinizi kendinize çekmenin en iyi yöntemi fotoğraflardır. Kimse dikkat çekici olmayan ve kalitesiz fotoğraflara dikkat etmez. Eğer böyle fotoğraf tercihlerinde bulunursanız fotoğraftan aldığınız etkileşim yani beğeni, yorum ve paylaşım gibi geri dönüşler oldukça az olacaktır. Instagramdan satış yaparak para kazanmak sayesinde azımsanmayacak kadar para kazabilirsiniz.

Haliyle etkileşim almayan ve dikkat çekmeyen fotoğraflar ile videolar, ister istemez çok daha kişi tarafından görülür. Hangi resimlerin daha çok dikkat çektiğini ve geri etkileşim aldığını paylaşım yaptığınız fotoğraf, videoları analiz ederek bulabilir ve bu tarz paylaşımları daha çok tercih edebilirsiniz. İnstagram’da satış arttırma mantığını doğru kullanmak satışlarınızı ciddi anlamda arttıracaktır.

Reklamların Instagram Satışlarınıza Etkisi

Bildiğiniz üzere Instagram yakın zamanda Facebook tarafından satın alındı. Bu nedenle Instagram reklamlarını Facebook Ads üzerinden satın alabiliyor ve reklam verebiliyorsunuz. Instagram üzerinden satmak istediğiniz ve müşteriye sunduğunuz ürünlerin dikkat çekici ve güzel resimlerini Facebook Ads üzerinden reklam vererek öne çıkarabilirsiniz. Bu reklamlar sayesinde yapmış olduğunuz paylaşımlar daha çok etkileşim alacak ve satış oranlarınızı arttırmanıza olanak sağlayacaktır.

Müşteri ve kullanıcılarının sizin gönderinizi daha çok görmesi demek hem satış oranlarınızı arttıracak hem de instagram sayfanızı genişlemesine imkan sağlayarak daha büyük kitlelere hitap etmenizi sağlayacaktır. Aynı zaman da yüksek takipçi sayısına sahip diğer Instagram sayfalarına da belli bi ücret karşılığında sizin sayfanızın reklamını yapmalarını isteyebilirsiniz. Bu instagram sayfaları daha ekonomik olacaktır. Fakat kurumsal bir reklam tercihindeyseniz kesinlikle Facebook Ads ‘yi tercih etmelisiniz.

Özel olarak yüksek takipçi sayısına sahip diğer instagram sayfalarından reklam isteğinizde bulunduğunuzda, sayfa kitlesinin sizin satış yaptığınız ürünlere ilgi duyacak cinsten olması reklam verimliliği açısından önemli olacaktır. Elbette ki kendinizi geliştirebilirseniz; Instagramdan satış yaparak para kazanmak konusunda önemli kazanımları da elde edebilirsiniz.

Nasıl Gelişebilirim?

Instagram satış sayfanızın ilk satışlarında takipçilerinize satın alma seçeneği olarak Kapıda Ödeme ve Havale gibi seçenekler sunmanız başlangıç için yeterli olacaktır. Müşteri kitlenizi arttırıp daha da büyüyene kadar bu seçenekler sizin için yeterlidir. Facebook, twitter gibi diğer sosyal medya platformlarından destek alarak ve bunları verimli kullanarak kendi markanızı genişletip daha da geliştirmeniz mümkün.

Zamanla daha geniş bir kitleye hitap ettiğiniz de E-ticaret sayfanızı açmak ve sosyal medya platformlarından bu sayfaya destek vermek satış verimliliğinizi arttıracak var marka olarak büyümenizi hızlandıracaktır. Gelişmek ve ilerlemek için geçmeniz gereken adımlar bunlardır.

İnstagram’dan Para Nasıl Kazanılır? ile sorusuna başka cevaplar da yer almaktadır. O yolları da deneyerek para kazanma yöntemlerini deneyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020