Öğretmen ve Öğrenciler için Özel Ders Vermek

Öğretmen ve Öğrenciler için Özel Ders Vermek ek gelir veya pasif gelir kaynaklarından biridir. Özel ders vermek ve gelir elde etmek için ne yapmalısınız?

Öğretmen ve Öğrenciler için Özel Ders Vermek
24.10.2020
71
A+
A-

Pasif gelir elde etmek isteyen öğretmen ve öğrenciler için özel ders vermek güzel bir fırsat olarak karşımıza çıkmaktadır. Öğretmenler kendi gelirlerine ek gelir elde etmek için bu işlere girerken, özellikle üniversite öğrencileri ise kendi harçlıklarını çıkarabilmek için uygun fiyatlar ile özel ders verebilmektedir.

Teknolojinin gelişmesi ile hayatımızda oldukça iyi yer edinmesi sonrasında her alanda inovasyon olduğu gibi eğitim dünyasında da sık sık yenilikler karşımıza çıkmaktadır. Bahsettiğimiz yeniliklere ayak uyduramayan ve herhangi bir branş’da bildikleri konusunda kendisini eksik hisseden öğrenciler her zaman özel derse ihtiyaç duymaktadır. Günümüzde ise özel ders pazarı oldukça ilerleyerek, özellikle günümüz ekonomik koşulları da göz önüne alındığında birçok öğretmen, atama bekleyen öğretmen veya herhangi bir branşta özel ders verme bilgisi olan kişiler bu alanda kendisine ek gelir sağlamak için çetin bir rekabetin içine girmektedir. Bu durumda ise özel ders vermek isteyen bir çok kişinin aklına gelen ilk soru tabii ki de; özel ders vermek istiyorum ne yapmalıyım? sorusudur.

Özel ders vermek istiyorum ne yapmalıyım?

Özel ders vermek isteyen kişilerin öncelikle bilmeniz gerekenlerin başında; birçok kişi özel ders vermek için bu araştırmayı yapmakta, bu soruya cevap aramakta ve hatta bu alanı bir meslek haline getirmiş durumdadır. Teknolojinin gelişmediği ya da bundan yaklaşık 10 sene önce özel ders kulaktan kulağa, öneri sistemi ile gelişen bir sektörken artık cebimize kadar giren teknoloji sayesinde özel ders almak isteyen ile vermek isteyenler hızlı bir şekilde buluşabilmektedir. Eğer özel ders vermek istiyorsanız artık internet üzerinde mevcut olan birçok siteye ilan verebilir ve kendinize ait tüm kriterlere uygun bir profil oluşturarak ilk adımı atmış olursunuz. Özel ders veren öğretmenler için oluşturulmuş özel ders ilan sitelerinde profilinizi oluşturduktan sonra sistemin sizden istediği tüm kriterleri (ders vermek istediğiniz yer, branş, ders saatleriniz vb. gibi) eksiksiz bir şekilde yazmanız size en kolay ulaşılması için en önemli etkenlerdir. Bu nedenle bu sitelerde sizler için oluşturulmuş forma ait bilgileri eksiksiz ve özenle mutlaka doldurun.

Özel Ders Verme Profilim Nasıl Öne Çıkacak?

Sizlere güzel bir haberimiz var. Hali hazırda var olan ve puanlama sistemleri ile çalışan bazı özel ders ilan siteleri için geç kaldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Bu konuda özel ders vermek için yeni başlayanlar için bir handikap olduğu kesin. Ancak geç kaldığınızı düşünüyorsanız sizler için güzel bir haberimiz var.

Yeni açılmış bir özel ders ilan sitesinde ön plana çıkmak doğal olarak daha kolay olacaktır. Özel ders ilanları sitelerinin en yenilerinden olan ozeldersveren.com yeni ve kolay tasarımı ile özel ders vermek isteyen öğretmenler ile özel ders almak isteyen öğrencileri bir araya getirmeyi hedefliyor.

Özel ders vermek isteyen öğretmenler için büyük bir kolaylık sağlayan site, ilk üye olacak eğitmenler için de büyük kolaylıkları beraberinde sunuyor. Bu kapsamda özel ders vermek isteyen özel ders eğitmeni/öğretmeni olarak üye olan ilk 20 kişiye 1 yıl, sonraki 130 kişiye 6 ay, sonraki 250 kişiye 3 ay süreyle ücretsiz üyelik imkanı sağlıyor.

Bu açıdan bakıldığında siteye ilk üyelerde olmak büyük avantaj sağlıyor. Kuruluş aşamasında üye olmanın avantajı ise yaklaşık olarak 1 yıl boyunca ücretsiz üyelik ile öğrencilere doğrudan ulaşmanıza olanak sağlıyor.

Özel Ders İlanı Verdiniz? Ya Sonra?

Özel ders veren öğretmenler  sitesine üye olduktan sonra, size yapmanızı önereceğimiz şey kendi profilinizin reklamını sosyal medya hesaplarınızdan paylaşmanız. Bu sayede özel ders ilanınız hızlı bir şekilde farkedilir hale gelecek ve küçük de olsa bir kitleniz oluşacaktır.

Site sadece para ile çalışmıyor. Sitenin yardım bölümünde yer alan şu özellik ise gerçekten dikkate değer özellik olarak ön plana çıkıyor.

Site 2021 yılı sonuna kadar blog kategorimiz için uzunluğu en az 600 kelime olan 20 adet alanınıza dair özgün makale göndermeniz durumda 3 aylık vitrin paketini hediye olarak vermektedir. ,

Eğitim verenlerin özgün makaleleri ile ön plana çıkarken hem yazar olarak, hem kalite olarak birvyer edinme şansının yanında site tarafından maddi değeri olan bir özelliğe de ücretsiz bir şekilde elde edebilir olacaktır.

Son yıllarda hem ekonomik kaygılardan dolayı, hem de zamanla ilgili sorunlardan dolayı öğrenciler özel derse alma yönelimine sahipler. Artık birçok öğrenci 1 yıl boyunca tüm dersleri alabileceği bir dershaneye kayıt olmak yerine sadece eksik olduğunu hissettiği derslerde istediği saat esnekliğini de dikkat ederek özel ders almayı daha çok istemektedir.

Özel Ders Veren Sitesine Kayıt Olmak Size Ne Kazandıracak?

Özel Ders Veren sitesine şimdi kayıt olmak size öncelikle yaklaşık 6 aylık ücretsiz ders ilanı açma şansı verecek. Daha sonrasında ise, öğrencilerin size özel ders talebi göndermelerine olanak sağlayacak prestijli bir ortamın bir parçası haline gelmenize olanak sağlayacak.

Ayrıca sitenin geniş kategori yelpazesi ile özel ders denildiği zaman ilk akla gelen genel ders dersler (matematik, ingilizce, fizik, kimya, fen bilimleri, türkçe, tarih, almanca, çince vb. gibi) derslerin haricinde bir çok kişi sanat, müzik, teknoloji, yazılım, dil bilimleri, spor, direksiyon gibi bir çok alanda özel ders kategorisine kayıt olma şansınız da var. O yüzden uzman olduğunuz bir alanda uygun bir şekilde profil oluşturup bu büyük özel ders pazarından sizde kendi payınıza düşen kısmı için talepkar olabilirsiniz.

Ayrıca interneti ve sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıp, internette bu alanda araştırma yapan velilerinde veya öğrencilerin size ulaşmasının sağlayabilirsiniz. Öğretmen ve Öğrenciler için Özel Ders Vermek son yılların en önemli ek gelir ve pasif gelir kaynaklarından birisidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020