Telegram ile Pazarlama Yapılır mı?

Telegram ile pazarlama yapmak isteyen ancak bu konuda bilgi sahibi olmayanların ilgi odağı haline geldi.

Telegram ile Pazarlama Yapılır mı?
12.11.2020
134
A+
A-

Whatsapp anlık mesajlaşma uygulamasına alternatif olarak son zamanlarda pazardan pay kapan Telegram, Telegram ile pazarlama yapmak isteyenlerin de ilgisini çekmeye başladı. Tabii ki telegram ile pazarlama yapmak isteyen ancak bu konuda bilgi sahibi olmayanların da ilgisini çekmeye başladı.

Telegram Pazarlaması Nedir?

Telegram aynı whatsapp gibi mobil cihazlar ile birlikte masaüstünde, web versiyonu ile de kullanılabilen bir mesajlaşma uygulamasıdır. Telegramın son zamanlarda öne çıkmasının en başında gelen sebebi, programın hiçbir şekilde kullanıcı verilerini kendi sistemlerinde tutmuyor olması olarak söylenebilir. Ayrıca bulut tabanlı bir sistem olması nedeniyle cihazlarınızda çok fazla yer kaplamamaktadır.

Telegram kar amaçlı ticari amaç gütmeyen bir araçtır. Bu nedenle birçok ülkede whatsappa yakın kullanım oranları ile öne çıkmaktadır.

Websitemizde de yer aldığı gibi telegram üzerinde kendi hedef kitlenizi bir araya getirerek hedef kitlenize özel tanıtım faaliyetleri, promosyonlar ya da ödüller sunmanız ile telegram ile pazarlama işlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Telegram İşletme Nasıl Kullanılabilir?

Telegram ile faaliyetlerini gerçekleştiren işletmeler için hızlı ve pratik çözümler sunabilirsiniz. Chatbotlarınızı telegrama dahil edebilir ve müşterilerinizin sorularına ve sorunlarına hızlı bir şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz. Bu tarz hızlı çözümler her zaman müşterilerinizi mutlu edecek eylemlerdir.

Telegram için kullanılan botlar; bireysel ve gerçek zamanlı destek verirken aynı zamanda müşteri talepleri ve geri bildirimlerini de kayıt altına alabilir. Bu sayede kesintisiz müşteri desteği sağlayabilir. Bir işletme için en önemli ve kıymetli verilerden birisi olan müşterilerin geri bildirimlerinin toplanması için çok önemli bir görev yapar.

Telegramda kanal oluşturmak, müşterilerinize ulaşmak için etkili bir yöntemdir. Telegramın yukarıda da bahsedildiği gibi önemli özelliklerinden birisi gönderilen tüm bilgi, belge ve diğer dokümanlar şifrelidir.

Müşterileriniz ya da hedef kitleniz için özel bir kanala sahip olmak, işletmeniz için teklifleriniz için sadık müşterilerinize istediğiniz anda ulaşmanıza olanak sağlayacaktır. Telegramda oluşturabileceğiniz kanalınızı kişiselleştirebilirsiniz ve uygun etiketler ile hedef kitlenize ulaşabilirsiniz.

Kanalınızı kişiselleştirebilir ve kullanıcılar için ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Telegram ile pazarlama yapmak işinizi ve işletmenizi bir adım daha öne çıkarabilecek önemli işlemlerden birisidir. İşletmenizin hedef kitleniz ile olan bazı önemli kısımlarını mutlaka telegrama taşıyın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020