Akinon 20 Milyon Dolar Yatırım Aldı

13 ülkede 80 markaya hizmet vereren Akinon, aldığı 20 milyon dolar yatırımla değerlemesini 130 milyon dolara çıkardı

Akinon 20 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Bundan 5 yıl önce yeniden yapılanarak e-ticaret ve dijital dönüşümü konusunda çözüm arayan markalara ilaç gibi gelen Akinon, kısa süre içerisinde sonuçlanması beklenen yeni yatırım turunda 20 milyon dolar toplamayı başarmış.

Aldığımız duyumlara göre değerlemesini de 130 milyon dolara çıkaran şirket’in yatırımcıları arasına Actera ve Revo Capital katılmış. Geçtiğimiz turdaki yatırımcıları Smartfin Capital ve Endeavor Catalyst bu yatırım turunda da yer almış.

Tolga Tatari, Ahmet Emre Sarı ve Çağrı Orçan tarafından hayata geçirilen Akinon, perakende işletmelerine “dijital satış kanalları”, “katalog ve sipariş yönetim sistemi” ve “mağaza içi uygulama” gibi ürünleriyle omnichannel çözümler sunuyor. Geçmişte Markafoni’nin de kurucusu olan ortaklar, kazandıkları önemli deneyimi yeni bir e-ticaret paketine dönüştürerek önemli bir geri dönüşe imza attılar.

2020 yılı için 4.2 milyar TL ticaret hacmini hedefleyen şirketin, karantina döneminin sürmesinin de etkisiyle bu hedeflerine ulaştığını varsayabiliriz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020