Blog Yazılarını Geliştirmek için Yapmanız Gerekenler

Dijital içerik pazarlamanın etkili ve belki de en zorlarından birisi olan blog yazarlığı ile ilgili sitemizde de birden fazla makale yer alıyor.

Blog Yazılarını Geliştirmek için Yapmanız Gerekenler
02.12.2020
63
A+
A-

Dijital içerik pazarlamanın etkili ve belki de en zorlarından birisi olan blog yazarlığı ile ilgili sitemizde de birden fazla makale yer alıyor. İnternetten para kazanmanın yollarından biri olarak sıklıkla karşımıza çıkan blog yazarlığı kaliteli içerik üretmediğiniz, blog yazılarını geliştirmek için çaba sarf etmediğiniz sürece istediğiniz hedeflere, blogunuzdan para kazanmak için hayal ettiğiniz gelirlere ulaşmanız pek mümkün değildir.

İyi bir blog yazarı olabilmek için sistematik çalışmalı, kendinizi sürekli güncellemeli, geliştirmeli ve entelektüel bilgi birikimine sahip olmanız gerekmektedir. Bir blog sayfasını sistem olarak ortaya çıkar bizler için çok zor olmayan bir iş olmasına rağmen, bu blogu kaliteli, okunabilir ve bilgi verici içerikler ile doldurmak çok da kolay olmayan bir iştir.

Etkili ve okunabilir blog içerikleri oluşturabilmeniz için uymanız gereken bazı kuralları sizler için derledik:

  • Blog yazarı olmak istiyorsanız hem sürekli okumalı, hem de sürekli yazmalısınız. Okuduklarınız gelecekte yazacaklarınızı besleyeceğinden dolayı okumak bu işi yapmanın en önemli adımlarından birisidir. Kendinizi entelektüel açıdan beslemediğiniz sürece, sıkıcı ve kısır içerikler üreteceğiniz için dijital içeriklerinizin alıcıları zamanla azalacaktır.
  • Okuma işlemlerini sadece internette yapmak zorunda değilsiniz. Kitap, dergi de okuyarak farklı konularda da bilgi birikimine sahip olun. Ne kadar çok okursanız hem yazma şekliniz gelişir, hem de yazma konularınızın yelpazesi artar. Bunları desteklemek için ilgi alanlarına ya da yazmak istediğiniz konuları destekleyecek sinema filmleri, dizi filmlerini takip edin. Güncellikten kopmayın
  • Yazı yazdıkça yazma stiliniz ve konuyu anlatma şekliniz gelişecektir. Bu nedenle fırsat buldukça yazın ve sürekli bu konuda kendinizi geliştirmeye odaklanın. Emin olun ki 20 blog yazınızdan sonra güzel bir yazma stiliniz olacaktır.
  • Yazılarınıza gelecek eleştirilerden asla korkmayın. Güncel deyim ile siz pizza değilsiniz ki herkesi mutlu edesiniz. Ancak eleştirileri de göz ardı etmeyin, aralarında mutlaka sizi geliştirecek argümanlar da yer alacaktır. Eleştiriler kıymetlidir bu nedenle eleştiriden de eleştirilmekten de korkmayın.
  • Bilmediğiniz konularda yazmaktan kaçının. Her konuda da yazı yazmak mümkün değildir. Kalıcı olmak için önce çekirdek konunuz ile başlayın, sonra öğrendikleriniz ile ilişkili konularla yelpazenizi geliştirin. Unutmayın her konudan kaliteli bir blog yazı çıkmaz.
  • Blog yazmak zaman isteyen bir iştir. Blog içeriği üretmek için zaman ayırın ya da yaratın. Bu nedenle sistematik olmak bu işin anahtarıdır. Sistematik ve düzenli olarak blog yazısı üretin. Mümkünse blogunuz için haftada 2 içerik üretmeye çalışın. Bu blog içeriği de dahil olmak üzere, yazdığımız yazıların okuyucularımıza faydalı olması için azami dikkat gösteriyoruz. Bu nedenle bazı yazılarımızı hazırlamak bazen 2 günümüzü alıyor. Siz de bir içeriğinizi oluşturmak için yaklaşık 3-4 saatinizi gözden çıkarın.
  • Belirli bir süre sonra siz fark etmeseniz de bir kitleniz oluşacaktır. Bunu göz ardı etmeyin. Okuyucu kitleniz ile sürekli iletişimde kalın, bu iletişimi yazılarınız ile genişletin.
  • Mümkün olduğu kadar okuyucularınız heyecanlandıracak içerikler üretmeye çalışın. İçerikleriniz mutlaka okuyucularınıza bir şeyler katmalı. İçerikleriniz zaman kaybına sebep olduğunun anlaşıldığı anda kitleniz çözülmeye başlar. Bu nedenle okuyucunuz ile iletişim kurmanın en kolay yolu olan ilgi çekici yazılar yazmak çok önemlidir.

Okuyucuların ne istediğini, yazdığınız yazıların okunma ve paylaşma oranlarına bakarak kontrol edin. Bir nevi A/B analizine tabi tutarak benzer konularda yazdığınız farklı yazılara gelen tepkiler ile bir stil belirleyerek devam edin. Arada farklılıklar ile testinizi tazeleyin. Güncel konulardan kopmayın, uzmanı olduğunuz bir konuda trendleri kaçırmanız potansiyel okuyucu kitlenizi kaçırmanız demektir. Bu nedenle okuma faslında derinlemesine olmasa da gündemden haberdar olmaya çalışın.

Siz “blog yazılarını geliştirmek istiyorum” diyen bir bloggera hangi tavsiyeleri verirdiniz? Lütfen yorum yapmaktan kaçınmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020