Gelecekte Önü Açık Meslekler Nelerdir?

Bu makalede gençlerin sınavlara hazırlandığı ya da tercih yapmasının arifesinde gelecekte önü açık meslekler nelerdir gelin bunu bir inceleyelim.

Gelecekte Önü Açık Meslekler Nelerdir?
28.07.2020
233
A+
A-

Yaşadığımız çağın hızla değişmesi ihtiyaçlarımızın da farklılaşmasına ve birçok mesleğin bundan 10 yıl sonra kaybolmasına sebep olacak iken yepyeni mesleklerinde oluşmasına sebep olacağı aşikârdır. Gençlerin sınavlara hazırlandığı arifede gelecekte önü açık meslekler nelerdir gelin bunu bir inceleyelim.

Çok değil bundan beş ya da 10 sene önce var olan ancak zaman ilerledikçe, gittikçe ihtiyacı azalan mesleklerin yerine yepyeni bir gerçek var. O da internetin ve teknolojinin içinde akıyor. Dünya artık mobil teknolojilerle şekilleniyor. Bu gerçekten yola çıkarsak gelecekte önü açık meslekler nelerdir sorusuna en iyi yanıtlardan birisi nano teknoloji ve mobilizasyonla bir anlam buluyor. Bu aşamada aslında en iyi fark ettiğimiz şey bilmediğimiz bir dünyanın kurulduğu. Bunun içinde doktorların ve yazılımcıların birlikte bir şeyleri yeniden inşa ettikleri. Çok değil kısa bir süre sonra ihtiyaç duyulan organlar üç boyutlu yazıcılarla oluşturulup doktorlar tarafından ihtiyaç sahiplerine nakledilebilecek.

İnsansız Hava Araçları Operatörü

Hayatımıza hızla giren dronlarla beraber teknoloji öyle ilerledi ki bu araçları uzaktan idare edecek kişilere hızla ihtiyaç duyulmaktadır. Belki de gelecekte önü açık meslekler nelerdir sorusuna en iyi cevaplardan birisi de insansız hava aracı operatörü ve bu teknolojiyi tanıtacak, pazarlamasını ve sisteme adaptesini sağlayabilecek kişiler olacak.

Yapay Zeka Destekli Sağlık Teknisyeni

Bugünün sağlık teknisyenlerinin kendilerine yeni katacakları donanımlarla gelecekte önü açık meslekler nelerdir sorusuna en iyi cevaplardan biriside çok sevilerek oyun ve artırılmış gerçeklik ile desteklenen bilgilerin şimdi tıp alanında da kullanılacak olması çok önemli. Hayatımıza giren yapay zekânın tıp alanında kullanımına başlanmasıyla bu teknolojiyi kullanacak teknisyenlere de çok ihtiyaç duyulacağı bir gerçek.

Siber Güvenlik Lideri

Ülkeler arası savaşlara bir yenisi daha eklendi. Siber savaşlar. Özellikle Teknolojinin çok geliştiği ABD ve Çin liderliğinde artan siber savaşlara ülkemizde dahil olmak üzere birçok ülke ciddi anlamda tehdit almaktadır. Gelecekte önü açık meslekler nelerdir sorusuna iyi bir yanıt olarak bilgisayar ve yazılım mühendisleri, liderliği elinde tutmaktadır. Neden mi? Belki de bundan sonraki en büyük savaşların siber olacağından dolayı. Finansal bilgi, güvenlik sistemleri, uydu ve alt yapıda yapılan saldırıların bir ülkeye vereceği zarar en büyük ekonomik çöküntüyü yaratacak olması göz ardı edilmemesi geren noktalardan biridir.

Makine Öğrenme analisti

Bu başlık başta biraz anlamsız gibi kalsa da IBM, amazon, Microsoft, sosyal medya, Google bu kişilere çok ciddi yatırımlar yatırım yapmaktadır. Gelecekte önü açık meslekler nelerdir dendiğinde bu ve benzer kurumlar sosyal medya haber kaynaklarından kişiselleştirilmiş pazarlamaya, müşteri ilişkileri yönetmeninden sanal asistan yönetmenine kadar birçok konuda makine öğrenme analistlerinden faydalanılmaktadır.

Matematik, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri mühendisleri, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, İstatistik ve benzer bölümlerden mezun kişileri özellikle tercih etmektedirler. Ülkemizde de bu yönde gelişmeler hızla devam etmektedir. Bu alan özellikle çalışılabilecek uçsuz bucaksız bir alandır.

Artırılmış gerçeklik yolculuğu geliştiricisi

Dünya üzerinde bu çalışmalar hızla devam ediyor. İnsanlarda bu teknolojiyi gerçekten çok sevdi. Hayatımızın hemen her alanına girmeye aday bu teknoloji eğitimden, alışverişe, spor ve teknolojiye kadar birçok alanda aslında var. Bu noktada en önemli olan bu teknolojiyi geliştirebilecek kişilerin olması. Bu kişilerin kullanıcılara artırılmış gerçeklik teknolojisini en iyi şekilde deneyimleyebilecekleri yeteneklere sahip olması. Bu bölümler için aranan meslekler bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, yönetim ve bilişim sistemleri, yapay zekâ mühendisliği ve üniversitelerin ilgili bölümleri olacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020