Google Meet için yeni özellikler

Geçtiğimiz aylarda ücretsiz olması ile toplantı araçları arasındaki rekabete katılan Google Meet için yeni özellikler belli oldu.

Google Meet için yeni özellikler
20.05.2020
27
A+
A-

Geçtiğimiz aylarda ücretsiz olarak piyasaya sürülmesi ile çevrimiçi toplantı araçları arasındaki rekabete katılan Google Meet için yeni özellikler ortaya çıktı. Pazarda bulunan diğer rakiplerini de yakalamak isteyen meet platformu öğrenciler için kullanışlı olabilecek yeni özellikler üzerinde yoğunlaşıyor. Çevrimiçi toplantı yazılımları arasında yer edinmek isteyen Google Meet için tasarlanan servisin sanal sınıf modeline göre özellikler kazanmaya devam ediyor.

Çevrimiçi toplantı yazılımına yeni eklenecek olan özellikler kurumsal müşteriler için şimdiden kullanıma açıldı. Yakın zamanda tüm kullanıcılara bu özelliklerin ulaşması bekleniyor.

Google Meet için yeni özellikler ile sanal sınıf modelini benimsiyor

Online toplantı uygulamasına ilave edilmesi beklenen özellikler genel olarak sınıf ortamında ihtiyaç duyulabilecek özelliklerden oluşmaktadır. Özellikler arasında en dikkat çekeni arkaplan bulanıklaştırma yer alıyor. Kamera ile görüntünüzü diğer toplantı katılımcıları ile paylaşımı esnasında arkaplandaki ögeler sunuma engel olmaktaydı. Eklenecek olan bu özellik ile arkaplanı bulanıklaştırarak ya da yerine bir duvar kağıdı koyabilme özelliğine sahip olunabilecek.

 

Toplantılara katılım sağlayacak kişi sayısının fazla olması halinde toplantı ana ekranında herkesin görünememesine neden oluyordu. Getirilen yeni özellik ile elini kaldıran kullanıcılar ana ekranda söz almışcasına öne çıkarılacak. Bu sayede çevrimiçi dersler daha kolay bir şekilde sürdürülebilecek.

Google Meet için Sözlü sınav gibi görüşmeler için katılımcılara soru yöneltme özelliği için çalışmalar devam ediyor. Toplantı yöneticisi tarafından gönderilecek sözlü sınav soruları ile katılımcılar tarafından cevaplanması istenebilecek. Anket gibi daha basit sorular için de anket özelliğinin eklenmesi de planlar arasında. Gerçek zamanlı ve senkron olarak çalışacak olan anketler ile hızlı sonuç alınması konusunda yardımcı olması planlanıyor.

Google Meet için uzun süredir olması istenen özelliklerden en önemlisi olan katılımcılar arasında moderatör seçebilme özelliği eklenecek ve  katılımcılar moderatör olabilecek, istediği kişilerin özelliklerini yönetebilecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020