Amazon satış ortaklığı nedir?

Amazon satış ortaklığı, birçok girişimcinin aşina olduğu bir konsepttir. En kısa tanımıyla amazon satış ortaklığına işleri büyütmek, diyebiliriz.

Amazon satış ortaklığı nedir?
28.08.2020
86
A+
A-

Girişimci dediğimiz zaman aklımıza şirketler kurmuş, cesaretli insanlar gelir. Bu kısmen doğru, eksik bir yaklaşımdır. Eksik yanı ise şudur: Her girişimcinin şirket sahibi olmasına gerek yoktur. Çünkü girişimcilik, daha çok karakteristik bir özelliktir. Eğer risk alıp işinizi o risk üzerine inşa ediyorsanız, kendi işinizi kurabiliyorsanız girişimcisiniz demektir. Bu sebeple keskin,net bir girişimcilik tanımı yapmak doğru olmaz. Bu demektir ki insanlar girişimcilik anlamında birçok yollar denerler. Bir girişimcilik yolu olan amazon satış ortaklığı da bunlardan biridir. Amazon satış ortaklığı, birçok girişimcinin aşina olduğu bir konsepttir. En kısa tanımıyla amazon satış ortaklığına işleri büyütmek, diyebiliriz.

  • Önemli Not : Amazon Satış Ortaklığı ile Amazon FBA farklı kavramlardır.

Amazon Satış Ortaklığı Nasıl Yapılır?

Biraz da amazon satış ortaklığının nasıl yapıldığından söz edelim. Biliyoruz ki internet üzerinden bir satış sitesi kurmak istediğimizde, bunun için biraz araştırma yaptığımızda çok sayıda uygulama bulabiliyoruz. İşte bu uygulamalar sayesinde amazon satış ortaklığı için amazon mağazası oluşturarak ek gelir elde edebilirsiniz. Ortaklık kelimesinden mantık kurabileceğimiz gibi satış ortaklığı yaparak açmış olduğunuz siteden ürünler satarak, her satışınızdan pay alırsınız.

Amazon satış ortaklığı temelde hem sizin hem de Amazon firmasının kazanmasına dayalı bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır. Satışı yapılan ürünlerinizi tanıtan çevrimiçi mağaza sayesinde müşteri trafiği artacak ve geliriniz yükselecektir. Hemen hemen tüm pazarlamacılar bu satış seçeneğini kullanarak ilerlerler. Üstelik bu yola başlarken çok da büyük sermayelerle başlamanız gerekmez az yatırım ile de bu işe başlangıç yapabilirsiniz.

Amazon satış ortaklığına başvurmak için buraya tıklayınız.

Amazon Satış Sitesi Kurmak İçin Ne Yapmalısınız

Amazonda satış ortaklığı yapabilmek için satış sitesi kurmanız gerektiğini söylemiştik, satış sitesi kurmak için ise bazı uygulamalar gerektiğini söylemiştik. Örneğin WordPress’de bunlardan biri. Eğer sizinde böyle bir girişimcilik fikriniz varsa bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Fakat ürün satışına başlamadan sıra sıra pek çok aşamadan geçip ortaklık teklifinizin onaylanması gerekmektedir. Şayet amazon ortaklık teklifiniz onaydan geçerse artık satışlarınıza başlayabilirsiniz demektir.

Amazon’da Nasıl Para Kazanırsınız?

Amazon.com da ürünlerin satış başına komisyon oranları %4 ile %10 arasında değişiklik göstermektedir. Zaten bu oran satıcı tarafından belirlenmektedir. Amazon.com da çok düşük fiyatlı ürünlerin yanı sıra oldukça yüksek fiyatlı ürünler de bulunuyor. Yıllardır sıklıkla kullanılan, güvenilir bir dünya devi olduğu için alacaklarınızı çok rahat temin edebilirsiniz. Ödemeler 100 dolar sınırına geldiğinde size çek yolu ile yapılmaktadır. Ürünleri web sitenizden satabilmeniz için bazı araçlar ve butonlar vardır ve bunları kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Noel veya şükran günleri,sevgililer günü,anneler günü gibi özel günlerde amazon.com da satış patlaması yaşanır böyle günlerde ciddi paralar kazanabilmek mümkündür. Daha çok kitap veya e kitap bulunan amazon.com ‘da pahalı fiziksel ürünler de vardır Amazon.com’ un ürün yelpazesi büyüktür her kategoriye uygun ürünü bulmak mümkündür.

Amazon Ne Kadar Güvenilirdir?

Uluslar arası bir satış sitesi olan Amazon, her geçen gün müşteri kitlesini artıran bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Bundan dolayı firmanın güvenilir bir marka olduğunu da söyleyebiliriz. Amazon satış ortaklığı konusunda mantıklı tercihler yapacak olursanız, elbette ki karlı bir yatırım da yapabilirsiniz. Amazon ülkemizde 2018 yılından bu yana resmen faaliyetlerine başlamış bir firmadır. Bundan dolayı ülkemizde muhatap bulmak konusunda da zorlanmazınız.

Tabi bu aşamadan sonra akıllarımızdaki tek soru güvenilir olup olmadığı oldu. Hatırlarsanız amazon satış ortaklığı konusundan bahsetmiştik. Yani aslında güvenilir olup olmaması alışveriş yaptığınız mağazanın sorunudur. Amazon güvenli olabilir fakat alışveriş yaptığınız mağaza olmayabilir. Bu konuda dikkatli davranmakta fayda var.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020