Halı Yıkamacı Açmak Karlı mı?

Yaklaşık 100 bin civarında yatırım yapmayı düşünenlerden halı yıkamacı açmak karlı mı? sorusunu sıklıkla duymaktayız. Bu makale bu konuda incelemeyi içerir.

Halı Yıkamacı Açmak Karlı mı?
15.09.2020
37
A+
A-

Yaşadığımız evlerin büyük kısmı apartman dairesi olduğundan dolayı halı yıkamak mümkün olmamaktadır. Ayrıca insanlar yoğun çalıştıklarından halı yıkamaya vakit bulamamaktadır. Halıların evlerde bulunan makinelerde yıkanamamasından dolayı halı yıkamacı diye bir işletme doğmuştur. Zaman ve yaşanılan evlerin müsait olmaması halı yıkamacıların yaygınlaşmasına neden olmuştur. Yeni bir iş kurmak isteyenler kendilerine iş ararken karşılarına halı yıkama çıkmaktadır. Yatırım düşünenlerden halı yıkamacı açmak karlı mı? Sorusunu sıklıkla duymaktayız.

Halı yıkama şehir hayatındaki insanların yaşamlarını kolaylaştıran bir iş alanıdır. Günümüzde artan talebe karşılık verebilmek için çok sayıda halı yıkamacı açılmıştır. İhtiyacın olması halı yıkamayı girişimcilerin gözdesi haline getirmiştir. Çok fazla halı yıkama fabrikası olduğundan kazanç elde edebilmek için diğerlerinden farklı olmak şarttır. Diğerleri ile aynı özelliklere sahip bir işletmenin kazancı ona göre olacaktır.

Halı Yıkamacı Açmak için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Girişimciler halı yıkamacı açmak karlı mı sorusu kadar hangi evrakların gerekli olduğunu ve gerekli şartların neler olduğunu merak etmektedir. Halı yıkama fabrikası açmak için çok büyük şartlar yoktur. Gerekli olan evraklar ise şunlardır:

  • İşletmeyi açacak olan kişinin 2 tane vesikalık fotoğrafı,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Adli sicil kaydı
  • İşletmeci kimlik bildirme belgesi (Form 1 fotokopisi yeterlidir)
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Oda sicil tasdiknamesi ve Esnaf Odası faaliyet belgesi
  • Yapı ve tapu kullanım izin belgesi
  • Kiralık işyerleri için kira sözleşmesi
  • Yetkili kişinin çizdiği işyeri krokisi
  • İtfaiyeden alınan uygunluk raporu
  • ASAT iş yeri açma ruhsatı görüş belgesi
  • 60 metrekareden büyük alanlarda güvenlik kameraları ve kayıt cihazları
  • Şirket Kurmadan Yapılabilecek Girişimcilik Fikirleri de yer almaktadır. Bunu da göz önünde bulundurulmalıdır.

Halı Yıkamacı Ekipmanları ve Maliyetleri

Halı yıkamalarında çok farklı makineler kullanılmaktadır. Kullanılacak makineleri işletmenin kurulduğu bölgenin halı çeşitliliğine ve işletmenin büyüklüğüne göre değişmektedir. Halı yıkama işletmesi küçük veya orta dereceli olacaksa büyük endüstriyel makinelere gerek yoktur. Tek fırçalı bir makine dahi iş görmeye yeterli olur. Tek fırçalı makineler minimumda 5 bin liradan başlamaktadır.

İşletme büyük olacaksa alınacak makinelerin daha kompleks olması gerekir. Geniş bir bölgeye hitap edecek işletmelere çok çeşitli halılar gelecektir. İpek halı ile makine dokuması halının yıkanması aynı olmayacaktır. Büyük işletmelerde kullanılacak makineler endüstriyel olmalıdır. Endüstriyel makineler en az 30 bin liradan başlamaktadır. Kurutma makineleri 5 bin ile 12 bin arasında değişmektedir. Servis için alınacak aracın ise en az 3 metrelik halının sığacağı boyutta olması gerekir. Halı yıkamacı açmak karlı mı hesabını yapacak olan kişilerin açma maliyeti olarak 50 bin ile 200 bin lirayı da hesaplarına katmaları gerekir.

Karlı Halı Yıkamacı İçin Tavsiyeler

Halı yıkamayı kurarken yapılacak harcamalar olacaktır. Bundan dolayı belli bir seviyeye gelinceye kadar küçük ve kiralık bir yerde hizmet vermeye başlamak daha mantıklıdır. Mekan olarak seçilecek yerin sevkiyatta sorun olmayacak bir konumda olması gerekir. Mekanın zemininin ve duvarlarının suya dayanıklı malzeme ile kaplanması şarttır. Kurutma yapılacak alanın hijyen kurallarını sağlaması şarttır. Lekeleri çıkarmak ve yıkamak için kullanılacak malzemelerin kaliteli ve natürel olması gerekir.

Halı Yıkamacının Karı Ne Kadardır?

Halı yıkama sektöründe ne kadar kazanılacağı ve kar oranının ne kadar olacağı işletmenin izleyeceği yola ve kullanacağı hizmet yöntemine bağlıdır. Kurulan işletmenin boyutu kazancı etkileyen en önemli unsurdur. İşletmenin boyutu haftalık ve aylık kazancı direkt olarak etkiler. İşletmenin boyutunun yanında kazancı ve karı etkileyecek önemli olan diğer bir unsur da reklam ve tanıtımdır.

Reklam adına bastırılacak broşürler, araç üzerine giydirilecek reklamlar, kartvizitler reklam adına çok önemlidir. İnsanlar sizi tanımadan halılarını vermeyeceklerdir. Önce tanımaları, hizmetinizden yararlanmalı ve farkınızı görmelidir. Farkınızı anlayıp çevrelerine tavsiye ettiklerinde halı yıkamacı açmak karlı mı sorusuna dolu dolu evet cevabını verebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020