Şirket Kurmadan Yapılabilecek Girişimcilik Fikirleri

Bir çok kişi çalışma hayatında değişiklik yaşarken bir taraftan da şirket kurmadan yapılabilecek girişimcilik fikirleri üzerinde araştırma yapmaya başladı.

Şirket Kurmadan Yapılabilecek Girişimcilik Fikirleri
13.07.2020
436
A+
A-

Pandemi nedeniyle, bir çok kişi çalışma hayatında değişiklik yaşarken bir taraftan da şirket kurmadan yapılabilecek girişimcilik fikirleri üzerinde araştırma yapmaya başladı. Yaşadığımız süreçte insanların şirketlerden ve patronlardan bağımsız, kendi işini yaparak başarıya ulaşma ve yaptıkları işten tatmin olma güdüleri ön plana çıktı.

Beyaz yakalı olarak tabir edilen çalışanlar için kendi işlerini kurmak için önce bir şirket açmaları, sonrasında ise bir ofis tutmaları gerektiğin konusundaki düşünceleri, başlangıçta bu masrafları nasıl karşılayacaklarına dair kaygılarından dolayı girişim fırsatlarını kaçırıyorlar.Bu makalemizde şirket kurmadan yapılabilecek girişimcilik fikirleri için freelance işler (ya da Türkçe karşılığı olarak serbest işler) yaparak da kendi işinizin patronu olabilirsiniz. İşte size şirket açmadan yapılabilecek girişimcilik fikirleri…

Editörlük

Editörlük işleri son dönemin popüler işlerinden birisi. Kalemine, okuduklarını ve düşüncelerini düzgün bir şekilde ifade edebileceği konusunda kendisine güvenen ve disiplinli çalışmayı seven kişilerin yapabileceği bir iş olan editörlük için şirket kurmanız bir ön şart değil. Yazı yazmanız için yeterli donanıma sahip bir bilgisayar, internet ve rahat bir çalışma ortamı dışında fazla bir şeye ihtiyaç duymadığınız gibi çeşitli firmalara SEO uyumlu özgün makaleler üreterek hatrı sayılır bir gelire sahip olabilirsiniz.  Bu konuda yapabilecekleriniz hakkında fikir edinmeniz için bu konulardaki en büyük forum sitelerinden olan R10.net ve iyinet.com forumlarını ziyaret ederek hem piyasa hakkında fikir edinebilir hem de kendi pazarınızı oluşturabilirsiniz.

Yazılımcılık

Son zamanlarda ülke yönetimi tarafından da çeşitli hedefler ile dile getirilen ve geleceğin en önemli meslekleri arasında yer alan diğer bir iş ise yazılımcılık. Bu işi yapanlar sadece bu alanda eğitim görenler olduğu gibi matematiği kuvvetli, algoritma temelli çözümleme yapabilen ve bu işe ilgi duyan herkes yazılımcılık işini yapabilir. Yazılımcılık işinde başarılı olabilmenin ilk koşulundan biri gündemi ve gelişmeleri takip etmek ve sıkı çalışmak. Bir çok yazılım dili olduğu gibi hem şirketlerin hem de kullanıcıların yazılım ihtiyaçları gün geçtikçe artıyor. Yazılım işine ilgi duyuyorsanız Udemy ve Youtube’de sizin bu konudaki bilginizi artıracak binlerce eğitim videosuna erişebilirsiniz. Özellikle oyun yazılımcılığı ile ilgili geçmiş günlerde gelen habere göre ücretsiz unity ders videolarında öğrendikleriniz ile oyun yazılımcılığına da adım atmak isteyebilirsiniz. Yazılımcılık işini de Freelance olarak hizmet verebileceğiniz gibi, bir şirketin bağımsız uzmanı olarak da uzaktan çalışarak para kazanabilirsiniz. Bazı nitelikli yazılım uzmanlığı (SAP, ABAP, AI gibi) ile hem yurt içi hem de yurt dışında tatmin edici ücretler ile çalışma şansına sahip olabilirsiniz.

Grafikerlik

İnternetin insanların hayatının merkezine yerleşmesinden sonra olmazsa olmaz işlerin başında gelen grafikerlik yine şirket kurma zorunluluğu olmadan yapabileceğiniz işlerden birisi. Özellikle bionluk, fiverr gibi ortamlarda belki de dakikalar içinde yapacağınız küçük tasarımlar ile yine paralar kazanırken, diğer taraftan stock sitelerine de grafik satışı yaparak kazancınızı perçinleyebilirsiniz.  Photoshop, illustrator gibi belli başlı programlara hakim, görsel zekası yüksek kişilerin yapabileceği bu meslekte kurumsal kimlik tasarımı, banner tasarımı, web arayüz tasarımı gibi hizmetler vererek portföyünüzü genişletebilirsiniz. Bu işi öğrenmek için yine yukarıda da bahsettiğimiz gibi UDEMY, Youtube’da yer alan binlerce eğitim videosunu izleyebilirsiniz.

Network Marketing

Netowrk marketing ile firmaların ürünleri kullanıcı tavsiyeleri ile potansiyel müşterilere tanıtılma ya da satma işlemi gerçekleştirilmektedir. Şirketlerin kendi imkanları yerine bireylere imkan sağlayarak ürünlerini pazarlama yöntemidir. Ürün, arada başka bir firma olmadan doğrudan tüketiciye ulaştırılıır. Ülke, bölge distribütörleri, dağıtıcılar, toptancılar araya girmediğinden sadece ürün satışına vesile olan kişi kar sahibi olmaktadır. Siz de kendi çevrenize uygun bir networking marketing şirketi ile çalışabilirsiniz. Popüler networking marketleri için Avon, Tupperware gibi kanalları sayabiliriz.  Bu işi yarı zamanlı ya da tam zamanlı olarak şirket kurmadan yapabilirsiniz. Son dönemde daha fazla girişimci tarafından tercih edilen network marketing işinde kişinin çevresi ve pazarlama yeteneklerine göre kazanç oranları da değişkenlik göstermektedir.

Youtuberlik

Son yıllarında diğer popüler işlerinden birisi de sosyal medya video içeriği üretmek. Ülkemizde de dünyada da Youtube son yıllarda kullanıcılarına eşsiz para kazanma fırsatları sağlayan bir platform olarak ön plana çıkmış durumda. Youtube’ye yüklediğiniz videoların kalitesine ve içeriğine bağlı olarak bu sayede kolaylıkla para kazanabilirsiniz. Üstelik Youtube’den para kazanmak konusunda bir kazanç sınırı da bulunmuyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bir çok başarılı Youtuber aylık yüz binlerce lirayı aşan tutarlarda ödeme almaktadır. Yapmış olduğunuz yayınlarda belirli bir hedef kitlesine ulaşırsanız eğer ürün tanıtımlarından da  ilave gelir elde edebilirsiniz. Siz de kendinizi bu konuda geliştirerek uzun vadede para kazanma şansına erişebilirsiniz. Youtube yanında diğer video medya şirketlerini de araştırarak bu konuda gelir portfoyü oluşturabilirsiniz.

Tercümanlık

Globalleşen dünyada birden fazla yabancı dil bilmek gerekse de Türkiye şartlarında bu koşullara uyacak şirket sayısı oldukça az. Şirketlerin ihtiyacını karşılamak amacıyla, tercümanlık yapmanız size hatrı sayılır bir gelir imkanı sağlayabilir. Tabii bu mesleği icra edebilmek için çok iyi düzeyde yabancı dil bilgisine ve tecrübeye sahip olmak gerekir. Bu konuda kendinizi kanıtlamak için çalışmaya hemen başlayabilirsiniz. Firmalara veya kişilere ister simultane, ister sözlü ya da yazılı olarak hizmet verebilirsiniz. Kişilerin tercümanlık ya da çeviri hizmetleri için kullanılabilecek pazaryeri sitelerde yer almak tecrübeniz için faydalı olabilir. Bionluk, fiverr gibi sitelerde Freelance çalışma ilanlarını vererek tercümanlık yapabilir, geçiminizi sağlayabilirsiniz.

Bloggerlık

Bilgi çağında en önemli konuların başında içerik üretimi geliyor. Niche ya da gedik marketing olarak belirtebileceğimiz alanlarda tecrübe ile sabitlenen içerik üretimi daha da kıymetli hale gelebiliyor. Sosyal medyanın da hayatımıza oldukça girdiği durumlarda diğer bir içerik pazarlama kollarından olan bloggerlık ya da blog yazarlığı da önem kazanmış durumda. Şirket açmadan yapabileceğiniz güzel işlerden olan bloggerlık  ile güzel fotoğraf çeken, yaratıcı, görselliği olan, çok gezen ve kalemi kuvvetli pek çok kişi bu sosyal medya ortamlarında ve blog camiasında fenomen olabilir. Bu işin en önemli noktası ise sürdürülebilir olmakta geçmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020