İyi Bir Girişimci Olmak için Gereken 10 Özellik

Girişimci yeni bir fikir ile yola çıkan ve bu fikri gelire dönüştürmek için gerekli çalışmaları yapan riski tamamen üzerine alan kişilere denir.

İyi Bir Girişimci Olmak için Gereken 10 Özellik
09.08.2020
273
A+
A-

Girişimci yeni bir fikir ile yola çıkan ve bu fikri gelire dönüştürmek için gerekli çalışmaları yapan riski tamamen üzerine alan kişilere denir. Girişimci olmak herkesin üstesinden gelebileceği bir konu değildir. İyi bir girişimci olmak için gereken 10 özellik söz konusudur. Bu özellikler iş hayatında risk ve başarıyı bir arada götürmek demektir.

İleri Görüşlü Olmak

İyi bir girişimci ön görülü olmalıdır. Bugün ve yarının planlamalarını eksik olarak hazırlamalı ve uygulamaya koymalıdır. Piyasayı iyi koklamalı ve giriş yapılacak olan ürünün özellikleri en doğru şekilde belirlenmelidir.

Özgüvenli Olmak

Girişimci olabilmenin belki de en önemli kısmı özgüvenli olmaktır. Karar verirken veya fırsatları kovalarken gereken hamleleri yaparken riski almak çok büyük önem arz etmektedir. Kişide özgüvenin oluşabilmesi için faaliyet gösterilen alanda işe hâkimiyetinin olması gerekmektedir. Özgüven ile cahil cesaretini birbirine karıştırmamak gereklidir. Çünkü burada girişimci tecrübesi, ön görüsü ve sektör durumunu ile güveni birlikte kullanarak doğru hamleyi yapmaktadır. Akıllı bir girişimci ölçmeden tartmadan asla bir işe bodoslama yatırım yapmaz.

İşin Finansmanı Doğru Yapmak

Başlanması planlanan işin tüm finansal konuları detaylı ve doğru olarak hesaplanmalıdır. Ürünün maliyeti, piyasada satış fiyatı, eş değer ürünlerin durumu, ekonomik koşullar vs. oldukça iyi analiz edilerek gerekli finansman en doğru şekilde yapılmalıdır. İyi bir girişimci olmak için gereken 10  özellik içerisinde en önemlisi finansal analizlerin piyasayı değerlendirerek ve kusursuz yapılmasıdır.

Planlamaları Yapmak

Yeni bir iş için yapılacak planlamalar kusursuz ve gerekli tüm detayları içerecek şekilde olmalıdır. İyi bir girişimcinin mutlaka here durum için yedek bir planlaması bulunmalıdır. İyi bir girişimcide bulunması gereken 10 önemli özellik sayesinde ticaret yapanlar ile girişimciler birbirinden ayrılmaktadır. Yapılan planlamada aranılan her türlü bilgi ve proje vs. kolaylıkla bulunurken gereksiz hiçbir paylaşım yer alamamaktadır. Bu sayede işler çok daha hızlı ilerleyebilmektedir.

Yönetme Becerisi

İster kendi işiniz olsun isterseniz de bir ekibe liderlik edecek olun eğer yönetme beceriniz yok ise kaçınılmaz son başarısızlık olacaktır. İyi bir girişimci kendisi ile birlikte çalışan ekibi her alanda yönetmeli ve gerekli tüm yönlendirmeleri akılcı bir şekilde yapabilmelidir. Yönetme becerisini gören personeller bu sayede bilgi ve tecrübelerini tartmak yerine saygı duyarak işine çok daha kolay odaklanacaktır.

Motivasyonu Sağlamak

Liderlik edeceğiniz ekibin motivasyonunu sağlayarak çok daha verimli çalışmalarını sağlayabilirsiniz. Bu sayede işler hem daha kısa zamanda sonlanacaktır hem de hata yapılması olasılığı azalacaktır.

Zamanı İyi Yönetmek

İşe başlama, piyasaya çıkış, denetleme vs. her konuda gerekli zamanlamayı iyi yapmalı ve asla bunun gerisine düşmemelisiniz. Zamanın iyi yönetilmesi sizi her zaman bir sıfır öne geçirecektir. Bu sayede kararlılığınız ve planlamalar konusundaki ustalığınızı da rahatlıkla göstermiş olacaksınız.

Hırslı Olmak

İyi bir girişimci başarmak için hırslı olmalıdır. Hırslı olmak başarıya giden yolda çok daha fazla çalışmak demektir. Rekabet edilecek bir piyasada olduğunuz için hırsınızı olumlu yönde kullanarak ürün için çalışmaların kontrollü ve doğru ilerleyip ilerlemediğini çok daha iyi gözlemleyebilirsiniz.

İyi Bir İletişim Becerisinin Olması

İşin finanse edilmesi, ekip kurulumu, ürün tanıtımı, pazarlama gibi hemen her konuda iyi bir anlatıcı olmanız gerekmektedir. İletişim becerişinizin yüksek olması ürünü satmanızı ve ekip içi kontrolü çok daha kolaylaştıracaktır. Düzgün ve etkili konuşan bireylerin çok daha dikkatli dinlendiğini ve önemsendiğini asla göz ardı etmeyiniz.

Farklı Durumlar İçin Esneme Payı Bırakabilmek

Kişiler için İyi bir girişimci olmak için gereken 10 özellik içerisinde esnek olmak konusu kesinlikle olmalıdır. Beklenmeyen bir durum söz konusu olduğunda her ne kadar girişimcilik ile ters düşen bir durum da olsa esneklik sağlanmalıdır. İşin sona ereceği zaman, ürünün piyasaya çıkış tarihi vb. gibi durumlar için az da olsa esneme payını dikkate alarak çalışmaları değerlendirmek çok daha iyi bir seçenek olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Girişim Haber @ 2020